maanantai 15. syyskuuta 2014

Mitä tänään syötäisiin?

Aamupalaksi puuroa. Välipalaksi banaania. Lounaaksi valkosipulin makuista porkkanaraastetta, rahkapiirakoita ja omenamehua. Välipalaksi jugurttia. Päivälliseksi juustokeittoa ja hapankorppuja. Iltapalaa en ole vielä keksinyt.

Aluksi en meinannut ymmärtää. Ajattelin, että kyllähän sitä nyt joku keittiö on oltava. Jossakin. Jos ei neljännessä kerroksessa, niin vaikka toisessa. Mutta ei. Asuntolamme on tyyppiä "гостиничный" eli "hotellimainen". Siinä on se hyvä puoli, että uudet lakanat saa joka kymmenes päivä. Ja alakerrassa on respa, josta saa aina avaimen ja joskus myös tervehdyksen ja hymyn. Mutta onhan se niin, ettei hotelleissa yleensä ole keittiöitä. On vain jääkaappi jossain huoneen nurkassa. Ja ravintola, tai kahvila, täältäkin löytyy, katutasosta. Kerran olen syönyt siellä blinejä, ja ne olivat hyviä. Lounaaksi voi siis olla myös blinejä.

Kyllä täällä silti pärjää, sillä käytävillä on automaatteja, joista saa sekä kylmää että höryävän kuumaa vettä. Ostin marketista pyöreän muoviastia, jossa on kansi, jossa on pieni läppä ja sen alla höyryaukko. Puuron valmistan niin, että menen hakemaan muovikippooni kuumaa vettä. Tuon sen huoneeseeni, sekoitan veteen valmispuuropakkauksen sisällön ( makuina ruokakomerossa on tällä hetkellä omena, puolukka ja mustikka) ja suljen kannen. Höyryaukko on siitä kätevä, että kun läppä on auki, kansi ei sinkoile kuin joskus ennen Siperian junassa. Puuron lisäksi olen nyt tutustunut pussikeittoon. Nuudeleita en ole vielä ostanut, sillä sen saman Siperian takia tehdyt lupaukset ovat vielä mielessä.

Hyvä puoli keittiöttömyydessä on myös se, että on hyvä syy lähteä ulos syömään. Lähellä asuntolaa onkin pari tosi kivaa kasvisravintolaa, joista toinen on jostain syystä venäjäksi ”философское кафе ja englanniksi ”vegetarian cafe”. Ja ф on f ja л on l ja с on s ja и on i.

Asuntolan säännöissä on ehdottomasti kielletty sähköisten kuumennuslaitteiden, kuten vedenkeittimien, irtoliesien tai muiden ruoanvalmistusvälineiden, tuominen huoneisiin. Tarinat kuitenkin kertovat, että kaikilla niitä on. Täytyy vain osata piilottaa tarpeeksi hyvin. Voi olla, että kun syksy pimenee, minäkin alan rikkoa lakia ja valmistaa avokadopastaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti